Mijn domeinnaam staat in quarantaine. Wat betekent dit? Print

  • 0

De quarantaineperiode (ook wel redemption period genoemd) is een periode waarin een registry (de beheerder van een extensie) een domeinnaam vasthoudt, nadat deze door de domeinnaamhouder is opgezegd of als de domeinnaamhouder de domeinnaam heeft laten verlopen. Tijdens deze periode kan alleen de eigenaar de domeinnaam opnieuw registreren.

Quarantaineperiode

Na de quarantaine komt de domeinnaam vrij voor registratie. De duur van de quarantaine verschilt ook per extensie. Een .nl-domeinnaam staat 40 dagen in quarantaine terwijl een .com-domeinnaam 35 dagen in quarantaine staat. Een .de-domeinnaam komt helemaal niet in quarantaine en is direct vrij voor registratie.

Domeinnaam uit quarantaine halen

Staat jouw domeinnaam in quarantaine en wil je deze uit quarantaine halen? Neem dan contact op met onze salesafdeling.

Voor het uit quarantaine halen van een domeinnaam betaal je € 50,- voor een .nl- en .de-domeinnamen, € 30,- bij .be- en .eu-domeinnamen en € 185,- bij .com-, .info-, .org-, .biz- en .net-domeinnamen. Een aantal extensies kun je ook uit quarantaine verhuizen naar Hilvy toe. Voor het uit quarantaine verhuizen van een domeinnaam betaal je voor een .nl-domeinnamen € 150,- en voor een .be- of .eu-domeinnaam € 120,-.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug